16 yaşındaki çocuk işçi, elektrik akımına kapılarak öldü

Konya’da Karapınar Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi 16 yaşındaki Eren Dağ, çalıştığı sondaj firmasıyla Akören mevkisine gitti. Dağ, burada bir tarlada kuyu açmak için sondaj çalışması yapılırken elektrik akımına kapıldı.

DHA’nın haberine göre çağırılan ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Eren Dağ, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Dağ’ın ağabeyi Musa Dağ’ın da aynı iş yerinde çalıştığı öğrenildi.

Eren Dağ’ın cenazesinin yapılacak otopsinin ardından bugün Karapınar’da defnedilmesi bekleniyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer, Mesleki Eğitim Merkezleri’nde (MESEM) haftada bir gün okula gidip 4 gün işyerlerinde çalıştırılan çocuklara ilişkin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti.

Bakan Tekin Şubat 2024 itibarıyla MESEM’e kayıtlı öğrenci sayısının 421 bin 633 olduğunu açıklamış yine bu tarihe kadar 336 öğrencinin iş kazası geçirdiği bilgisini vermişti. Ancak Tekin bu öğrencilerden kaçının öldüğü konusunda bilgi vermemişti.

İSİG Meclisi’nin Çocuk İş Cinayetleri Raporu’nda ise son bir yılda en az 671 çocuğun iş kazalarında öldüğü açıklanmıştı.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir