Trump Biden’ın Çip İhracat Politikalarını Değiştirmeye Hazırlanıyor

Trump, Biden’ın Yapay Zeka Çip İhracat Politikalarını Değiştirmeye Hazırlanıyor

ABD Başkanı Donald Trump, Joe Biden’ın yapay zeka için kullanılan gelişmiş çiplerin ihracatının sıkılaştırılmasına yönelik düzenlemeyi kaldırmayı ve yeni bir düzenleme yapmayı planlıyor.

Trump yönetiminin Ticaret Bakanlığı sözcüsü, Biden döneminde uygulamaya konulan kısıtlamaların kaldırılacağını ve yerine yeni bir düzenleme getirileceğini açıkladı.

Hazırlanan yeni düzenlemenin mevcut kademeli sistemin yerine geçeceğini belirten sözcü, yetkililerin mevcut kurallardan memnun olmadığını ve uygulanabilir olmadığını düşündüklerini dile getirdi.

Yeni kuralların ne zaman açıklanacağına dair net bir tarih verilmezken, konuyla ilgili tartışmaların sürdüğü belirtildi.

“Amerikan İnovasyonunu Engelleyecek”

Ticaret sözcüsü, “Biden’ın yapay zeka kuralı aşırı karmaşık, aşırı bürokratik ve Amerikan inovasyonunu engelleyecek. Bu kuralı, Amerikan inovasyonunu serbest bırakan ve Amerikan yapay zeka hakimiyetini sağlayan çok daha basit bir kuralla değiştireceğiz” şeklinde konuştu.

Trump’ın Orta Doğu gezisi öncesi Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin yapay zeka çip alımını kısıtlayan politikalara itiraz ettiği biliniyordu.

Joe Biden’ın yapay zeka çip ihracatı için getirdiği sıkılaştırma kararının 15 Mayıs‘ta yürürlüğe girmesi planlanıyordu.

Biden’ın Getirdiği Kısıtlamalar Üç Kademeden Oluşuyordu

Eski ABD Başkanı Joe Biden, görevinin son günlerinde yapay zeka çip ihracatını kısıtlayan üç kademe getirmişti.

Biden’ın açıkladığı kısıtlamalar üç kademeden oluşuyordu:

  • Birinci kademede, 17 ülkenin ve Tayvan’ın sınırsız çip alabileceği belirtilmişti.
  • İkinci kademede, diğer 120 ülkenin çip alımlarının sınırlamaya tabi tutulacağı açıklanmıştı.
  • Üçüncü kademede ise Çin, Rusya, İran ve Kuzey Kore gibi endişe duyulan ülkelerin çip ihracatından men edileceği belirtilmişti.

Related Posts

Bakan Şimşek, mart ayı sanayi üretim endeksi verilerini değerlendirdi: Üretim ve ihracatın dayanıklılığını korumasını bekliyoruz

Bakan Şimşek, mart ayı sanayi üretim endeksi verilerini değerlendirdi: Üretim ve ihracatın dayanıklılığını korumasını bekliyoruz

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Çin’e uygulanan gümrük vergileriyle ilgili Trump’tan yeni açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, Hazine Bakanı Scott Bessent ve heyetinin İsviçre’de Çinli yetkililerle yapacağı görüşme öncesinde bu ülkeye uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi teklif etti.

Taksilerde yeni zorunluluk: Ödeme cihazlarında yenilik

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taksi işletmecilerini ilgilendiren yeni düzenlemeye dair hazırlık yaptığı iddia edildi. Hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksi işletmecilerinin taksimetrelerle uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale gelecek.

Bitcoin yaklaşık 3 ayın zirvesinde

Bitcoin yaklaşık 3 ayın zirvesinde

MÜSİAD’da koltuk değişimi: Yeni başkan seçildi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir