Tarife tedirginliği gölgesinde Avrupa borsaları İspanya hariç pozitif

Küresel piyasalarda ticaret savaşları endişeleri devam ederken, Avrupa borsaları genel olarak yükselişte görünüyor, özellikle Almanya’da güçlü bir performans sergileniyor.

ALMANYA’DA POZİTİF HAVA

Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0,4 artarak 527,08 puan seviyesine yükseldi, Almanya’da DAX 40 endeksi yüzde 0,4 artışla 22.539,30 puana çıkarken, İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 0,2 artarak 8.477,14 puana ulaştı.

İtalya’da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,4 prim yaparken, İspanya’da IBEX 35 endeksi yüzde 0,8 düşüşle 13.265,32 puanda, Fransa’da ise CAC 40 endeksi yüzde 0,5 yükselerek 7.590,32 puana çıktı.

KARIŞIK GÖRÜNÜM DEVAM EDİYOR

ABD Başkanı Trump’ın ticari politikalarının ekonomi üzerindeki etkileri nedeniyle küresel piyasalarda karışık bir hava hakim. Avrupa borsalarında genel olarak yükseliş yaşanırken, Euro Bölgesi ve Almanya’da bugün açıklanacak büyüme verileri önemle takip ediliyor.

Bölgede yaşanan jeopolitik gelişmeler de yatırımcıların dikkatini çekiyor. BM Güvenlik Konseyi, Ukrayna’daki duruma ilişkin bir oturum düzenledi. ABD’nin BM’deki temsilcisi John Kelly, Rusya ve Ukrayna arasında kalıcı bir barış sağlayabileceklerine inandıklarını belirtti.

BMGK oturumunun başkanlığını yapan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Rus saldırılarının BM Şartı’na aykırı olduğunu belirterek saldırıların durdurulmasını istedi.

Ekonomik verilere bakıldığında, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun, nisan ayı iş ve tüketici anket sonuçlarını açıkladığı görülüyor. Buna göre, nisanda ekonomik güven endeksi AB genelinde aylık bazda 1,4 puan düşüşle 94,4 seviyesine geriledi. Euro Bölgesi’nde ise endeks, aynı dönemde 1,4 puan azalarak 93,6 puana indi. Beklentilerin altında gelen bu veriler dikkat çekti.

Bugün açıklanan verilere göre, Almanya’da nisan ayı perakende satışları aylık bazda yüzde 0,2 azaldı ancak yıllık bazda yüzde 0,5 artış kaydedildi. Analistler, ABD’den gelecek büyüme verisi ve ADP istihdam raporunun yanı sıra diğer yoğun ekonomik verileri de yakından takip etmeyi planlıyor.

Related Posts

Küresel altın talebi 9 yılın zirvesine çıktı

Küresel altın talebi, ABD’nin tarifeleri, jeopolitik belirsizlikler, borsaların oynaklığı ve zayıf doların etkisiyle 2016’dan bu yana en yüksek ilk çeyrek seviyesine ulaştı.

Brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? Küresel petrol piyasalarında neler oluyor? 30 Nisan 2025 Çarşamba petrol fiyatları

Talep zayıflığı ve arz fazlalığı endişeleri, petrol fiyatlarını yüzde 16’yı aşan kayıpla Kasım 2021’den bu yana en büyük aylık düşüşe yöneltti

Trump’ın 100 günlük iktidarlığının piyasaya etkisi: Yatırımcılar ABD’de kalıcı zararın olmasından endişeli

Trump yönetiminin ilk 100 gününde piyasalarda yaşanan inişli çıkışlı seyir, bazı yatırımcıların Amerikan varlıklarından uzaklaşmasına neden oldu. Ancak uygulanan politikaların ABD’den uzaklaşmada kalıcı bir değişime yol açıp açmadığı henüz bilinmiyor.

Hasat 15 gün gecikmeli başladı: Tarlada 80 lira, markette 130 lira

İzmir’de kokusu ve aromasıyla ilgi gören Emiralem çileğinde bu yıl özellikle nisan ayının soğuk geçmesi nedeniyle hasat 15 gün geç başladı.

Bakanlık ifşa etti… İstanbul’da bu restorana dikkat: Lahmacunda ‘kalp’ tespit edildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘taklit ve tağşiş’ listesi güncellendi. İstanbul’da bir restoranda satılan lahmacunun içinde ‘kalp’ tespit edildi.

Marmarabirlik bu yıl 7,5 milyar lira net ciro hedefliyor

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (Marmarabirlik) bu sene 7 milyar 500 milyon lira net ciro ve 35 milyon dolar ihracat hedeflediği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir