Buğdayda yeterlilik oranı yüzde 96

Buna göre, Türkiye’nin tahıl ürünlerinde en yüksek yeterlilik oranı buğdayda gerçekleşti.

Bitkisel Ürün Denge Tabloları verilerine göre:

– Tahıl ürünleri toplamı için 2022-2023 piyasa döneminde yeterlilik derecesi yüzde 92.3 oldu.

– Toplam tahıl üretiminde en büyük paya sahip olan buğdayın yeterlilik derecesi ise, yüzde 95.9 olarak gerçekleşti.

– Yem sanayinin en önemli girdilerini oluşturan arpanın yeterlilik derecesi yüzde 90, mısırın yeterlilik derecesi yüzde 85.8, soyanın yeterlilik derecesi ise yüzde 5.2 olarak öne çıktı.

– Meyveler ve içecek bitkilerinde en yüksek yeterlilik derecesi yüzde 683.5 ile fındıkta gerçekleşti.

– Turunçgiller grubunda yer alan meyvelerin tamamının kendine yeterli olduğu görüldü.

– Çayın yeterlilik derecesi yüzde 97.9 oldu.

– Sebzelerde en yüksek yeterlilik dereceleri ise domateste yüzde 117.5, hıyarda yüzde 117.4, havuçta ise yüzde 113.9 olarak gerçekleşti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir