CANLI | Erdoğan: Muhalefetteki muhataplarımızın da dirayetli davranmasından memnuniyet duyuyoruz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan , AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“31 Mart seçim çalışmalarını devam ettirirken, teşkilatlarımızla irtibatımızı en üst seviyede tuttuk. Bölücü örgüt uzantılarının seçmeni etki altına almaya çalışmaları dışında bir sorun yaşanmadı. Demokrasi asla ve asla sıfır toplamlı bir oyun değildir. Demokrasinin kazandığı yerde kaybeden olmaz. Sivil siyaseti güçlendiren her sonuç Türk siyaseti açısından eşsiz bir başarıdır.

-Neredeyse her 10 yılda bir demokrasimiz vesayet odaklarının saldırısına uğradı. En son 15 Temmuz’da darbe girimini püskürttük. Veseyet odaklarının asla pes etmediğini hepiniz çok iyi biliyorsunuz. 14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalırken,  31 Mart’ta milli irade farklı şekilde tecelli etmiştir. Sandık sonuçlarından dolayı milleti suçlama, kabahati millete atma gibi yollara tevessül etmedik. 

31 Mart’ta milletimizin takdiriyle Türkiye haritası daha farklı renge boyandı. 14 Mayıs seçimlerinde birilerinin yaptığı gibi sahnelenen ‘öndeyiz’ müsamerelerine başvurmadık. Parti olarak hedeflerimizin uzağında kalsak da 31 Mart sonuçlarını müspet karşıladık.

Muhalefetteki muhataplarımızın da dirayetli davrandığını görüyor, bundan da memnuniyet duyuyoruz. Sandığa giderek oyunu kullanan her vatandaşa teşekkür ediyorum. 

31 Mart seçim sonuçlarını göz ardı etmiyoruz. Sonuçlara dair kapsamlı iç muhasebemizi partimizin yetkili organlarında yaptık, yapıyoruz ve yapacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir