Fenerbahçe Türkiye Ligi’nde ayrılıyor, seneye Almanya ya da İspanya liginde mücadele edecek

Türkiye’de futbol denildiğinde akla gelen 2 kulüpten biri olan Fenerbahçe, çok önemli bir dönemeçte.

Bilindiği üzere Fenerbahçe’nin son lig maçında yaşadığı olaylar sonrasında Başkan Ali Koç çok konuşulacak açıklamalarda bulunmuştu.

Bu bağlamda Fenerbahçe’nin ligden çekileceği ve seneye bir alt ligden yoluna devam edeceği iddia edilmişti. Lakin Fenerbahçe’yi apayrı bir yolun beklediği ortaya çıktı.

Spor basınında yer alan başlıklara göre Fenerbahçe seneye Türkiye Ligi’nde yer almayacak. Peki ama sarı – lacivertli ekip nereye gidecek?

Bu konuda çeşitli iddialar mevcut fakat sarı lacivertli ekibin öncelik olarak 2 ligi gözüne kestirdiği belirtiliyor.

Fenerbahçe’nin önümüzdeki lig İspanya ya da Almanya liglerinden birinde top koşturması bekleniyor. Peki ama bu mümkün mü?

Aslında direkt olarak böyle bir durum mümkün değil. Fakat Fenerbahçe yeni ligde mevcut bir kulüple birleşebilir ya da sıfır bir kulüp gibi kurulabilir.

Yani başka bir değişle Fenerbahçe direkt olarak buradan İspanya La Liga’ya geçiş yapamaz. Fakat lige yeni yükselen ya da ikinci ligdeki bir takım satın alınarak birleşme sağlanabilir.

Kısaca özetlememiz gerekirse, eğer kafaya konulduysa bunun gerçekleşmesi öyle ya da böyle mümkün.

Şimdi herkes Nisan ayının ilk haftasında gerçekleşecek olan kongreyi bekliyor. Muhtemelen bu kongrede Fenerbahçe’nin geleceği de kesinleşmiş olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir