Katar’da görev yapan öğretmen Sevda Bağatur yoğun bakımda… Ailesi Odatv’ye anlattı: Büyükelçi Mustafa Göksu’dan hakaret ve beddua

Katar Türk Okulu’nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan Sevda Bağatur, 25 Nisan günü geçirdiği trafik kazası sonrasında yoğun bakıma kaldırıldı. Kazanın ardından Katar’ın başkenti Doha’ya, kızlarının yanına giden Bağatur ailesi, kazayla ilgili olarak Katar makamlarından yeterli ilgiyi görmeyince ilk olarak Doha Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği’ne başvuruda bulundu. 28 Nisan günü de Katar Milli Eğitim Müşaviri Mustafa Adaş, Eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Büyükelçi Dr. Mustafa Göksu, kaza geçiren Sevda Bağatur’u ve ailesini hastanede ziyaret etti. Ziyarette, süreç ile ilgili yaşadıkları zorlukları anlatan baba Kerem Bağatur, Eğitim Müşaviri Adaş ve Büyükelçi Göksu’dan yardım istedi. Ancak ailenin iddiasına göre elçilikten sadece bir avukat listesi verildi.

Kaza anı:

AİLE YAŞADIKLARI SÜRECİ ODATV’YE ANLATTI

Odatv’ye konuşan Kerem Bağatur, “Millî Eğitim Bakanlığı personeli olarak görev yapan kızım için her türlü tıbbi, hukuki destek sunulmasını talep ettik. Defalarca sözlü ve yazılı olarak istekte bulunmama rağmen hiçbir hukuki destek sunulmadı, sadece avukat listesi vermekle yetinildi. Bu listeden bir avukat bulup kendi takibimizi yapmamız istendi. Defalarca yazılı ve sözlü olarak isteğimizi iletmemize rağmen en ufak olumlu bir cevap verilmedi” dedi.

Baba Bağatur, ilgili makamların sadece sosyal medyada ziyaret paylaşımı yaptığını belirterek, “Elçilik tarafından kızı için destek isteyen ailenin yanına gelerek fotoğraf çekilip sosyal medyada yayınlamaktan başka bir adım atılmadı” ifadelerini kullandı.

Müşavirlikten yapılan paylaşım:

“BÜYÜKELÇİ’DEN HAKARET VE BEDDUA”

Kazadan altı gün sonra Türkiye’nin Katar Büyükelçiliği’ne gittiklerini ifade eden Kerem Bağatur, Büyükelçi Mustafa Göksu tarafından azarlandığını öne sürerek, “1 Mayıs’ta kızım Sevda Bağatur için Türkiye Cumhuriyeti Devleti Doha Büyükelçiliğine ailemle gittim. Görüşme esnasında kızımın ihtiyaçları ve şikayetlerimizi dile getirdik. Bu esnada Büyükelçi Mehmet Mustafa Göksu tarafından ‘Beni buraya Erdoğan gönderdi, siz beni değerlendiremezsiniz’ cümlesiyle cumhurbaşkanının adı kullanılarak azarlandık” diye konuştu.

BİR GÜN SONRA HASTANEYE ZİYARET

Yaşanan gerginliğin ertesi günü tekrar hastaneye gelen Büyükelçi Göksu’nun, tekrar aileye tepki göstererek “Siz kızınızın derdine düşmediniz paranın derdine düştünüz. Allah belanızı versin, yaptıklarım size zehir zıkkım olsun, sizin hiçbir şeye ihtiyacınız yok” ifadelerini kullandığı öne sürüldü.

Kerem Bağatur, yaşanan tüm bu tartışmaların görüntüsünün de hastanenin kamera kayıtlarında olduğunu ancak hastaneden bunu talep ettiğinde kendisine temin edilmediğini belirtti.

ODATV KAZA YAPAN KİŞİYİ ARAŞTIRDI

Sevda Bağatur’a çarpan kişinin Katarlı Bakhit Saeed Bakhit Khawari, olduğu ortaya çıktı. 20 yaşındaki Bakhit Saeed’in kullandığı araç ise Odatv’nin ulaştığı bilgilere göre babası Shams Salem Saeed Saad Khawari’nin üzerine kayıtlı. Ancak baba Khawari’nin adı kazaya ilişkin tutulan tutanaklardan sadece ilkinde geçti. Diğer tutanaklarda bu isim yer almadı.

KİM BU KHAWARI’LER

Sevda Bağatur’a çarpan kişi Bakhit Saeed Bakhit, Katar’da askeriye kökenli Khawari kabilesine mensup. Khawari kabilesinin aynı zamanda Katar üst düzey bürokrasisinde de etkili olduğu edinilen bilgiler arasında.

Öte yandan baba Khawari’nin yaşanılan süreç içerisinde Eğitim Müşaviri Mustafa Adaş ile yüz yüze ve telefon aracılığıyla irtibat kurduğu öne sürüldü.

KENDİSİNİ ASKER OLARAK TANITAN BİR KİŞİ OKULA GELDİ

Ayrıca kazanın ardından kendisini asker olarak tanıtan bir kişinin okula geldiği ve kazayla ilgili yürütülen soruşturmada olduğunu ifade ederek bilgi topladığı öğrenildi. Ancak daha sonradan bu kişinin soruşturma ile hiçbir ilgisi olmadığı, çarpan kişinin akrabası olduğu ve kimlik sorulunca bölgeden uzaklaştığı ortaya çıktı.

Şahsın okula geldiği aracın görüntüsü:

CEZA KAYITLARINA ODATV ULAŞTI

Sevda Bağatur’a çarpan aracın daha önceye kayıtlı olan birçok cezasına Odatv ulaştı. Katar İçişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, aracın tescilinin 14 Mart 2024 tarihinde yani kazadan 1 ay 10 gün önce bittiği öğrenildi.

Yine Odatv’nin Katar kaynaklarından ulaştığı belgelere göre aracın son bir yıl içinde toplamda 16 ceza kaydı bulunuyor. 10 kere hız sınırının aşımından ceza alan araç, 1 kere de direksiyon başında telefon kullandığı için ceza yedi.

İşte Odatv’nin ulaştığı ceza kayıtları:

(Belgeler İngilizce ve Türkçe olarak tercüme edilmiştir)

KATAR BÜYÜKELÇİSİ MUSTAFA GÖKSU TEVFİK GÖKSU’NUN KARDEŞİ

1996’da Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yüksek lisansını, 2007 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Temmuz 2020’de Katar’a yaptığı ziyaretten bir gün önce Katar Büyükelçisi olarak atadığı Mehmet Mustafa Göksu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile AKP’li eski milletvekili Mahmut Göksu’nun kardeşi olduğu ortaya çıkmıştı.

İLGİLİ HABER:

Bunu yapan Tevfik Göksu’nun kardeşi: 29 Ekim’e yok, Katar düğününe varGüncel

29 EKİM KUTLAMASINI ERTELEDİ KATAR DÜĞÜNÜNE GİTTİ

Doha Büyükelçisi olan AKP Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun kardeşi Mustafa Göksu, Hamas-İsrail Savaşı sonucu Filistin’de yaşanan insanlık dramı nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yıl Resepsiyonu’nu erteledi. Ancak Büyükelçiliğin yaptığı bir diğer paylaşımda, Pazar günü Katar’da düzenlenen danslı, eğlenceli düğün yer alması dikkat çekti.

Talha Özmen

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir